Wikipedia risca sa ramana fara editori dupa ce 48.000 voluntari s-au retras in cateva luni

Data publicarii: 26-11-2009 | Media

Wikipedia, cea mai vasta enciclopedie online, construita prin contributia voluntara a utilizatorilor de internet, risca sa sufere o degradare a continutului, in conditiile in care pierde contributori intr-un ritm alarmant de mare, scrie Daily Mail.

Potrivit unui studiu al Universitatii Rey Juan Carlos din Madrid, tot mai multi editori voluntari renunta sa-si aduca aportul la diversificarea Wikipedia. Studiul a analizat istoria a trei milioane de contributori la un total de zece versiuni lingvistice ale Wikipedia, iar concluzia a fost ca daca in primele trei luni ale anului trecut 4.900 de editori au renuntat, in primul trimestru al acestui an au renuntat 48.000.

In ultima perioada, enciclopedia a fost in centrul mai multor scandaluri legate de erori grave aparute in articolele postate. O serie de personalitati politice sau culturale au atras atentia ca au aparut inexactitati flagrante despre viata sau activitatea lor.

Recent, s-au facut schimbari prin introducerea unui comitet special de editori profesionisti care sa dea unda verde schimbarilor din articolele legate de persoane in viata. Wikipedia ramane pentru moment un site foarte popular, fiind pe locul cinci in topul celor mai accesate site-uri la nivel mondial.

Redactia BankNews.ro