Angajatii care-si cenzureaza furia, de cinci ori mai predispusi la infarct

Data publicarii: 26-11-2009 | HR/Cariere

Barbatii care isi innabusa frustarile generate de un tratament injust din partea sefului sunt de cinci ori mai predispusi sa sufere un atac de cord si chiar sa moara din aceasta cauza, in comparatie cu cei care lasa frau liber furiei, conform unei cercetari citate de Reuters.

Studiul, realizat de Institutul de Cercetare a Stresului de la Universitatea din Stockholm, s-a bazat pe monitorizarea a aproape 3.000 angajati pe o perioada extinsa pe mai bine de zece ani.

La sfarsitul studiului, 47% dintre participanti fie au suferit un atac de inima, fie au murit din aceasta cauza, cei mai multi dintre ei raportand, totodata, un tratament injust la locul de munca.

"Dupa ce am facut ajustarile legate de varsta, factorii socio-economici, obiceiurile cu risc cardiac, riscurile biologice si tensiunea de la serviciu, am observat o relatie stransa intre inhibarea frustrarii si riscul unui atac", se arata in raport.

Cercetatorii au spus ca persoanele cu risc preferau sa-si ascunda nemultumirile legate de o decizie incorecta a colegilor sau sefilor cu efecte negative asupra lor. De cealalta parte, angajatii care protesteaza imediat ce constata ca sunt nedreptatiti, fie in mod calm, fie agresiv, sunt mult mai putin predispusi riscurilor cardiace.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: