Patru directori ai Google, in inchisoare pentru ca au permis postarea unui material video

Data publicarii: 26-11-2009 | Media

Patru directori ai Google au fost condamnati la inchisoare, dupa ce au permis postarea pe internet a unui material video in care un adolescent cu sindromul Dawn era batjocorit de doi tineri.

Oficialii Google au clasificat incidentul ca "un atac direct pe piata libera, deschisa a internetului", potrivit unui comunicat de presa citat de AFP.

Procesul celor patru angajati Google s-a desfasurat la o curte de judecata din Milano. Procurorii sustin ca Google avea responsabilitatea de a impiedica postarea unui astfel de material video pe internet.

Materialul video a fost postat in anul 2006 si a putut fi vizualizat, fara restrictii, timp de doua luni. Adolescentul care suferea de sindromul Dawn (boala genetica ce se manifesta prin retard mental) era botjocorit de patru tineri in fata unui grup de oameni.

Cei patru angajati ai Google care au fost candamnati sunt: David Carl Drummond, George De Los Reyes, Peter Fleitcher si Arvind Desikan.

Potrivit comunicatului remis de Google, materialul video a fost eliminat imediat ce autoritatile europene au solicitat acest lucru. "Am procedat conform legilor europene si italiene. Am scos materialul video imediat ce ni s-a cerut acest lucru si, gratie cooperari cu noi, autoritatile au putut identifica si pedepsi tinerii care au postat filmul".

Pe de cealalta parte, procurorii sustin ca procesul nu incalca "libertatea internetului, ci legifereaza o zona care pare sa nu aiba reguli".

Antena3