Raiffeisen Bank a acordat prima finantare pe baza de certificate de depozit, de 5 milioane lei

Data publicarii: 27-11-2009 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank a semnat prima tranzactie de finantare a unui producator agricol pe baza certificatelor de depozit, in valoare de 5 milioane lei, dupa ce in august a fost completata legislatia care sa permita acest tip de finantare, a anuntat vineri banca.

Finantarea, in valoare de 5 milioane lei, a fost acordata unor producatori agricoli din grupul Cerealcom Dolj, pe baza unor certificate de depozit emise de depozitarii licentiati. Lista depozitelor licentiate este publicata pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), se mentioneaza in comunicat.

Certificatele de depozit emise sunt garantate de Fondul de Garantare a Certificatelor de Depozit administrat de Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), in cantitatea si calitatea inscrise pe acestea, potrivit bancii.

Gradarea (evaluarea calitatii reale) loturilor de seminte, pentru care se acorda finantarea, a fost efectuata conform sistemului national de gradare, administrat de Comisia Nationala de Gradare a Semintelor de Consum.

"Producatorul agricol beneficiaza de lichiditati atunci cand are nevoie, dar vinde efectiv produsele atunci cand piata este favorabila", a explicat prim-vicepresedintele Raiffeisen Bank, Marinel Burduja.
 
Raiffeisen Bank a acordat finantari in acest domeniu de peste 90 milioane euro in ultimul sezon agricol, acoperind suprafete cultivate de circa 120.000 hectare si o productie totala comercializata si procesata de aproximativ 600.000 tone.

Raiffeisen Bank are o retea de 558 de unitati, peste 1,97 milioane de clienti persoane fizice, aproape 100.000 IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: