Barroso i-a cerut comisarului Michel Barnier sa liberalizeze si mai mult piata interna a UE

Data publicarii: 29-11-2009 | International

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fixat o misiune clara pentru Michel Barnier, noul comisar european pentru pietele interne, aceea de a aprofunda libera circulatie a bunurilor si a serviciilor financiare, relateaza AFP.

"Sarcina pe care i-am incredintat-o lui Michel Barnier este foarte clara: aprofundarea pietei interne in toate dimensiunile sale", a declarat Barroso in cadrul unei conferinte de presa, in care a anuntat numele membrilor noii Comisii.

"Vreau ca piata interna sa existe cu adevarat. Este una dintre marile prioritati", a adaugat el.

Cu alte cuvinte, Barnier va trebui sa urmareasca liberalizarea pietei europene si sa elimine, astfel, suspiciunile statelor mai liberale din UE in privinta numirii unui francez in acest post extrem de important. Franta are reputatia unui stat interventionist in economie si cu traditie etatista.

Propunerea francezului Michel Barnier pentru functia de comisar pentru pietele interne a fost intampinata cu reticenta in Marea Britanie in ultimele saptamani.

Autoritatile franceze au negociat pana joi seara pentru a-l convinge pe Barroso, care ezita, sa ii confere lui Barnier intergal functia ocupata in prezent de irlandezul Charlie McCreevy, fara a-i retrage din responsabilitate domeniul serviciilor financiare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: