Basescu: Romania incepe sa iasa din criza economica, anul viitor va creste nivelul de trai

Data publicarii: 30-11-2009 | Politica

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Motru, ca in prezent Romania incepe sa iasa din criza economica si ca anul viitor va incepe sa creasca nivelul de trai.

Traian Basescu se afla in campanie electorala in judetul Gorj, unde participa la doua intalniri cu electoratul sau, in bazinele miniere de la Motru si Rovinari.

"In momentul de fata, Romania incepe sa iasa din criza economica. Impreuna am trecut printr-o furtuna economica ce a lovit toata Europa. Nu ne-a fost usor, dar toate rezultatele economice arata ca ne-am reluat o crestere in septembrie fata de luna august cu 23% la productie industriala, cu 13%  in constructii, cu 6% in energie, foarte bine in agricultura, cu 2% fata de 2008, nu fata de august, deci lucrurile incep sa se indrepte si asta ma indreptateste sa spun ca la anul vom trece pe plus. Asta inseamna ca nivelul de trai va creste!", a sustinut presedintele.

"La anul, in trimestrul II, vom trece din nou pe crestere economica pozitiva, asta imi da indreptatirea sa va spun ca la anul vom relua si cresterea nivelului de trai. Nu va fi paradis, dar la anul va fi mai bine decat anul acesta", a adaugat Traian Basescu.

Pe scena de la Motru, alaturi de Traian Basescu s-a aflat Marin Condescu, presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) si reprezentanti ai filialei PD-L. Inainte de discursul presedintelui, la Motru a avut loc un spectacol in fata Casei de Cultura a Sindicatelor.

Dupa vizita in localitatea gorjeana Motru, Traian Basescu va merge la Rovinari, alt oras minier al judetului Gorj.

NewsIn