GarantiBank Romania a acordat credite de 1 milion euro prin Prima Casa

Data publicarii: 11-12-2009 | Finante-Banci

GarantiBank Romania a acordat imprumuturi de 1 milion euro prin programul Prima Casa si asteapta aprobari pentru alte credite in valoare de 1 milion euro, a anuntat directorul general al bancii, Murat Atay.

"Asteptam aprobari pentru credite in valoare de 1 milion euro si, in aceste conditii, s-ar putea sa cerem o marire a plafonului deja aprobat", a spus Atay.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a aprobat un plafon de 3,4 milioane euro pentru creditele acordate de GarantiBank prin programul Prima Casa.

Pana in prezent, banca a acordat credite de 1 milion euro, majoritatea imprumuturilor situandu-se la limita superioara admisa de program, de 60.000 euro, in conditiile unui avans de 3.000 euro.

Banca nu percepe comision de analiza, comision de rambursare anticipata, comision lunar de administrare sau comision de gestiune. Creditele prin programul Prima Casa pot fi acordate in lei sau euro, pe perioade de trei pana la 30 ani. Beneficiarii acestor credite pot avea varste cuprinse intre 18 si 67 ani, iar venitul minim lunar necesar este de 650 lei sau echivalent in euro.

GarantiBank accepta venituri precum salariile, venituri aditionale salariilor, chirii, drepturi de autor, contracte de management, consultanta, agent, venituri din activitati liberale sau dividende, iar gradul maxim de indatorare este de 70%.

Banca solicita constituirea in avans a unui depozit cu o valoare egala cu dobanda aferenta primelor trei rate pe care beneficiarul creditului le are de platit. Codebitori pentru acest credit pot fi rude si afini de gradul I si II.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International NV, cu sediul la Amsterdam, detinuta in totalitate de Garanti Turcia.

NewsIn