Germania recomanda utilizatorilor sa nu mai foloseasca browser-ul Internet Explorer al Microsoft

Data publicarii: 17-01-2010 | IT&C

Autoritatile germane au recomandat navigatorilor pe internet sa nu mai foloseasca browser-ul Internet Explorer al Microsoft, in conditiile in care atacurile asupra Google din China au speculat vulnerabilitati ale programului de navigare la care producatorul american de software nu a gasit solutii.

Avertismentul emis vineri seara de Biroul Federal pentru Securitatea Informatiei din Germania, cu sediul in Bonn, este valabil pentru versiunile 6, 7 si 8 ale browser-ului pana ce Microsoft va furniza un "patch", solutie informatica care sa rezolve vulnerabilitatea pe care autoritatile germane o considera "critica", permitand atacul asupra Google din China, potrivit Bloomberg.

Biroul german apreciaza ca atacurile realizate de catre hackeri "nu pot fi prevenite complet" chiar si in cazul in care utilizatorii folosesc browser-ul in "safety mode", potrivit comunicatului biroului.

Microsoft a respins avertismentul autoritatilor germane, sustinand ca riscul pentru utilizatori este scazut in cazul utilizarii navigatorului setand modul de securitate maxima.

Un purtator de cuvant al Microsoft din Germania, Thomas Baumgaertner, a declarat ca atacurile asupra Google au fost realizate de catre "persoane foarte motivate, cu obiective specifice" si ca nu au i-au vizat pe toti utilizatorii, potrivit BBC.

Google a amenintat in 12 ianuarie ca s-ar putea retrage din China, dupa ce motorul sau de cautare a fost atacat de hackeri.

Microsoft a admis ca Internet Explorer a fost "veriga slaba" care a permis atacul asupra Google si a emis in 14 ianuarie un mesaj de alerta pentru a-i ajuta pe utilizatorii Internet Explorer sa evite deficientele de securitate ale programului.

Un reprezentant al furnizorului de solutii antivirus Sophos, Graham Cluley, a atras atentia, la BBC News, ca pe internet sunt publicate chiar instructiuni cum se poate profita de faliile de securitate ale Internet Explorer, pe care Microsoft nu le-a contracarat printr-un nou patch.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: