Dezvoltatorii vand sub costul de constructie. Ce poti lua daca dai ca avans un Mercedes ML

Data publicarii: 06-09-2010 | Imobiliare

Ca sa nu intarzie cu rambursarea creditelor, unii dezvoltatorii accepta sa vanda locuintele la un pret mai mic decat costul de constructie, cu speranta ca vor recupera pierderile cand isi revine piata.

Unii dintre dezvoltatorii imobiliari sunt dispusi sa vanda cu pana la 20% sub pretul de constructie, pentru a-si putea plati ratele la banci si a demara noi proiecte. In urma cu mai putin de doi ani, majoritatea practicau adaosuri comerciale de peste 30%.

"In prezent, vindem cu 10 % sub costul de constructie, dar putem sa mergem pana la 20% sub acest cost, daca asa vom constata ca vindem mai bine. Suntem pe pierdere, dar asta nu conteaza. Daca am tine preturile ridicate, nu am avea cum sa ne rambursam creditele pe care le avem la banci", a declarat pentru Gandul Nicusor Panait, reprezentant al Centauri Grup Construct. Firma mizeaza pe recuperarea pierderilor dupa ce piata imobiliara isi va reveni. La editia din toamna a Targului imobiliar Project Expo, Centauri Grup, care a vandut 6 case in acest an, a oferit un discount de 5% pentru plata imediata. Grupul dezvolta un cartier de 11 case in zona Buftea, cu preturi de 85.000 euro la "stadiul gri", si 99.000 euro la "stadiul cheie".

Integral in: Gandul