Pe Google Earth avem patru autostrazi. Americanii au luat de bune termenele initiale de finalizare

Data publicarii: 01-10-2010 | Diverse

In realitate, abia ne putem "mandri" cu o autostrada si jumatate  Potrivit Google Earth si Google Maps sunt deja gata tronsoanele Bucuresti - Ploiesti, Cernavoda - Constanta si jumatate din "Transilvania"

Pe Google Earth sau Google Maps, Romania nu sta deloc rau la capitolul autostrazi. Astfel, Autostrada Bechtel (A3) se intinde pe doua tronsoane lungi, de vreo 200 de kilometri, Autostrada Bucuresti - Ploiesti este si ea gata, iar spre litoral se circula pana la Constanta pe autostrada, inclusiv pe centura de autostrada care porneste de la Ovidiu si se opreste la sud de Portul Constanta. Pe Google Maps si Google Earth, Romania are in plus peste 350 de noi kilometri de autostrada.
Google nu a facut, probabil, decat sa ia in calcul in realizarea hartilor termenele initiale de finalizare a auto-strazilor, crezandu-i pe cuvant pe responsabilii de la Ministerul Transporturilor si CNADNR. In realitate, nimic din toate acestea nu s-a realizat. Autostrada Bechtel nu mai reprezinta o prioritate pentru guvern, din lipsa de bani, la tronsonul Cernavoda-Constanta mai mult se sta, in timp ce autostrada Bucuresti - Ploiesti si-a prelungit termenul de finalizare cu inca un an in asteptarea unei suplimentari de fonduri cu 100 de milioane de lei. Autostrada Arad - Timisoara si centura Arad vor fi finalizate cu un an intarziere, in 2012, iar Comarnic - Brasov va mai trece o data printr-o licitatie, dupa ce castigatorul initial, consortiul Vinci - Aktor, a renuntat la proiect, negasind finantare.

Cititi integral in Ziarul Financiar
Ultimele stiri pe BankNews.ro: