Deputatul Gheorghe Ciobanu (PDL) propune impozitarea nuntilor, botezurilor si banchetelor

Data publicarii: 01-10-2010 | Economie

Deputatul Gheorghe Ciobanu (PDL) a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca propune impozitarea nuntilor, botezurilor si banchetelor deoarece acesta este un sector in care evaziunea fiscala aduce pierderi insemnate la bugetul consolidat al statului.

Initiativa ar putea fi pusa in practica din ianuarie 2011, urmarind largirea bazei de impozitare si include restaurantele, hotelurile si alte locatii in care se desfasoara petreceri ce pot scapa de sub controlul fiscului.

'Am discutat cu presedintele ANAF si i-am propus acest lucru. Numai in Timisoara sunt peste doua sute de localuri, in care, saptamanal au loc astfel de sindrofii. Ori, la nivel national, evaziunea fiscala cumulata este fantastica. Cel care face nunta nu cere factura, decat in numar foarte mic, iar organizatorul poate face rost de toate cele necesare, la 'negru'. Vreau sa nu luam de la putini mult, ci de la multi, putin', a explicat Ciobanu.
Deputatul este convins ca masura este dificil de aplicat, dar propune ca evenimentele de acest fel sa fie anuntate la fisc, in prealabil, de catre administratorii localurilor.

Sursa: AGERPRES