Trei lucruri pe care trebuie sa le stie miile de clienti care vor sa dea bancile in judecata

Data publicarii: 01-10-2010 | Finante-Banci
 Trezirea la viata a peste 12.000 de clienti ai bancilor care pregatesc procese impotriva creditorilor "care i-au abuzat ani intregi" si care nu respecta ordonanta 50 si le aplica in continuare comisioane ilegale sau i-au trecut pe dobanda variabila, aduce pe langa entuziasmul unui inceput revolutionar si o serie intreaga de complicatii care sunt mult mai putin previzibile! Sa le trecem in revista!

1. De exemplu, trebuie sau nu trebuie sa mai platiti ratele sau comisioanele abuzive pe care bancile, care nu respecta ordonanta 50, vi le cer in continuare chiar daca dumneavoastra ati refuzat semnarea actului aditional?

"Am fost trecuta de la dobanda fixa la dobanda variabila, lucru pe care l-am refuzat, dar banca ma someaza acum sa-mi platesc rata. Eu ma pregatesc de proces si nu stiu daca ar trebui sa o platesc desi eu nu am semnat pentru asa ceva sau nu", povesteste Mihaela B., clienta unei banci din Top 3.
 
Marian G. are acum un comision de administrare compus din vechiul comision de risc adunat la comisionul de administrare, lucru considerat ilegal de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). El nu vrea sa plateasca noul comision intrucat a refuzat semnarea actului aditional.

 

integral in: Gandul