Chiritoiu, Consiliul Concurentei: Mi-e frica de faptul ca bancile o sa blocheze refinantarile pentru a intimida clientii

Data publicarii: 04-10-2010 | Finante-Banci
Preseditele Consiliului Concurentei Bogdan Chiritoiu are incredere ca Ordonanta 50 va debloca piata creditelor si va da drumul unui val de refinantari. Insa, spune acesta, exista riscul ca unele banci sa blocheze refinantarile propriilor clienti pentru a-i intimida.

Chiritoiu spune ca bancile au aplicat in mare  parte OUG 50, iar in ceea ce priveste punctele de mare interes pentru clienti, cum sunt modul de calcul al noilor dobanzi si includerea comsioanelor devenite ilegale in comsionul de administrare, acesta crede ca este vorba de o interpretare gresita a bancilor. Acesta asteapta sa vada si o apropiere a costurilor intre creditele vechi si cele noi.

"Daca nu a mers pe calea usoara (reducerea costurilor finantarii ca urmare a plicarii OUG 50, n.r.), oamenii o sa incerce sa refinanteze (...) Mi-e frica de faptul ca unele banci o sa blocheze refinantarile pentru a intimida clientii", a declarat presedintele Consiliului Concurentei pentru The Money Channel. Acesta spera ca efectele OUG 50 sa se vada in piata bancara in urmatoarele luni, pentru a determina astfel daca legea a fost una de succes sau nu.

 

integral in: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: