Topul celor mai bune 36 de destinatii pentru afaceri de pe batranul continent

Data publicarii: 05-10-2010 | Afaceri
Bucurestiul a scazut cel mai mult la climatul de business asigurat de autoritati, de pe locul 5 pe 19. La capitolul infrastructura suntem ultimii
In clasamentul celor mai bune 36 de destinatii pentru afaceri din Europa, Bucurestiul se afla pe penultima pozitie, fata de pozitia 30 pe care o ocupa anul trecut, inregistrand regrese la majoritatea criteriilor luate in considerare de studiul Cushman&Wakefield. Potrivit raportului, in urma Bucurestiului se  plaseaza doar Atena, iar cele mai bune trei destinatii pentru afaceri sunt, ca si anul trecut, Londra, Paris si Frankfurt.

La alcatuirea clasamentului s-a tinut cont de mai multe criterii, considerate importante de companii in deciziile de a loca afacerile, precum calitatea legaturilor de transport cu alte orase interne sau externe, telecomunicatiile, accesul la alte piete, disponibilitatea si cheltuielile cu forta de munca, costurile cu spatiile de birouri si calitatea vietii angajatilor. Pe primele pozitii in topul criteriilor se regasesc accesul facil la piete si clienti, element indicat de 61% dintre repondenti, disponibilitatea personalului calificat (58%) si calitatea telecomunicatiilor (55%). 

 

integral in: Financiarul