Ghetea: In perioada urmatoare va incepe goana bancilor pentru a atrage clientii altor banci

Data publicarii: 05-10-2010 | Finante-Banci
Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, considera ca, in perioada urmatoare, va incepe goana bancilor pentr a atrage clientii altor institutii financiare, avand avantajul neplatii comisionului de rambursare anticipata.

"Ar trebui sa lasam piata sa lucreze. Bancile se adapteaza foarte repede la cerintele pietei. Va incepe goana bancilor de a atrage clientii altor banci, avand avantajul neplatii comisionului de rambursare anticipata", a mentionat Ghetea.

Guvernul a aprobat pe 9 iunie Ordonanta de Urgenta privind contractele de credit pentru consumatori, care a fost publicata pe 11 iunie in Monitorul Oficial.

Printre prevederile OUG 50 se numara limitarea comisionului de rambursare anticipata la 1%, daca perioada de timp ramasa pana la scadenta finala este mai mare de un an, respectiv la 0,5% in cazul in care rambursarea anticipata are loc cu mai putin de 1 an inainte de scadenta, precum si posibilitatea consumatorului de a renunta la contract in termen de 14 zile calendaristice.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: