Isarescu, guvernatorul BNR: Gresesc cei care se leaga doar de cursul de schimb. Cursul este aproape o obsesie pentru romani

Data publicarii: 07-10-2010 | Finante-Banci

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a vorbit ieri pentru a doua zi consecutiv pe tema cursului de schimb continuand sa respinga ideea unei deprecieri ceruta tot mai insistent de oamenii de afaceri pentru sustinerea revenirii economiei. El justifica faptul ca Banca Nationala trebuie sa fie atenta si la stabilitatea bancilor lasand sustinerea economiei exclusiv in sarcina guvernului. Isarescu a afirmat ca rata de schimb este aproape o obsesie pentru romani si a sustinut ca gresesc cei care se aventureaza sa citeasca operatiunile BNR si se leaga doar de cursul de schimb. 

"Nu am nicio indoiala ca rata de schimb este aproape o ob sesie pentru romani. Me dia isi face datoria. Dar cel putin mesajele sa fie co recte. Indiferent ce spun aici, sub o forma sau alta tot cursul il scoate (in evidenta - n.red.)", a spus guvernatorul Isarescu.

In ultima perioada au aparut opi nii atat din randul oamenilor de afaceri, cat si analisti care cer BNR sa ieftineasca creditul in lei chiar cu riscul unei deprecieri su plimentare a cursului pentru a ajuta economia.


Integral in ZF.ro