Legea Creditelor, votata cu 98 de amendamente. 70% dintre ele sunt impotriva bancilor

Data publicarii: 07-10-2010 | Finante-Banci

Comisia economica a dat aviz favorabil OUG 50/2010, in unanimitate, dupa ce deputatii au adus insa aproape 100 de modificari variantei care este in vigoare

Deputatii din Comisia economica au dat aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi, ordonantei de urgenta 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori.

Votul a fost dat insa doar dupa ce au fost adoptate 98 de amendamente la aceasta lege, printre cele mai importante fiind cele legate de transparenta serviciilor facturate si cel care prevede ca Protectia Consumatorilor nu poate inchide o sucursala de banca, ci doar BNR.

Deputatii sustin ca, desi au dat aviz pozitiv doar dupa ce au adus aproape 100 de modificari actului normativ, majoritatea amendamentelor au fost impotriva bancilor.

Presedintele Comisiei pentru politica economica, deputatul PSD Mihai Tudose, a declarat, pentru gandul, ca din cele 98 de amendamente adoptate la ordonanta 50/2010, 70 sunt "impotriva bancilor". "Fiecare citeste ce vrea din ceea ce am discutat noi. Din partea bancilor am auzit pareri ca i-am fi nenorocit, iar 70 din cele 90 de amendamente adoptate sunt impotriva bancilor si pentru consumatori", a spus Tudose.

Integral in Gandul.info