Videanu: Scumpirea gazelor cu 5-6% pentru populatie nu ar fi un capat de tara

Data publicarii: 11-10-2010 | Diverse

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, totodata fost ministru al Economiei, a declarat la PRO TV ca, daca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) ar decide scumpirea gazelor cu 5-6%, acest lucru "nu ar fi un capat de tara", intrucat nu ar presupune sume mari de bani.

"Cat timp am fost ministru al Economiei nu m-am putut pronunta, pentru ca ANRE, care are aceasta responsabilitate, este o structura independenta si, practic, Guvernul nu trebuie sa interfereze cu agentia (ANRE este autoritate de reglementare, nu agentie, n.r.). Ea este cea care stabileste pretul pentru populatie. Chiar daca se va majora cu 5-6%, pe familie inseamna 2 lei, consumul familial, iar pe gigacalorie este undeva la 5,7 lei pe familie. Nu cred ca este un capat de tara pentru o familie 2 lei la consunul casnic de gaze si 5,7 lei la incalzire", a spus Adriean Videanu.

Presedintele Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Dan Iulius Plaveti, spunea joi ca un scenariu privind evolutia pretului la gaze pentru populatie va fi cunoscut in aproximativ o luna, urmand sa fie comunicat dupa ce acesta va fi stabilit.

ANRE se afla in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului si are rolul de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor. 

NewsIn