Romanii, cei mai ingrijorati din UE in privinta sigurantei locului de munca

Data publicarii: 12-10-2010 | HR/Cariere
Romanii sunt cei mai ingrijorati din spatiul UE in privinta securitatii locului de munca si a recunoasterii primite la locul de munca, 36% dintre ei temandu-se ca isi vor pierde serviciul, fata de media europeana de 25%, potrivit unui studiu dat publicitatii de Comisia Europeana (CE).

Ponderea romanilor care considera ca nu primesc recunoasterea cuvenita la locul de munca este de 32%, fata de media UE de 19%.

Acelasi studiu arata ca, in general, respondentii romani sunt mai negativi din punct de vedere emotional decat media europeana. In acest context, mai putini respondenti decat media UE s-au simtit "fericiti" si "calmi si pasnici" tot timpul sau cea mai mare parte a timpului (48% si, respectiv, 56%, fata de media UE de 61%).

Mai multi respondenti romani decat media UE au simtit ca au realizat mai putin din cauza atat a unei probleme fizice, cat si a unei probleme emotionale. In plus, o treime dintre respondentii romani au cerut ajutor specializat (de la medic, farmacist, psiholog, psihiatru) in ultimele 12 luni (35% fata de media UE de 15%), cresterea fiind semnificativa incepand cu 2006.

Cu toate acestea, ponderea romanilor care au luat antidepresive in ultimele 12 luni este la fel ca media UE (6% fata de media UE de 7%). Insa mai
putini respondenti decat media au luat antidepresive pentru depresie (23% fata de media UE de 51%) decat pentru anxietate (42% fata de media UE de 47%), se mai arata in studiu.

 

NewsIn