Seful ANAF le-a cerut protestarilor sa reia lucrul si sa astepte decizia de marire a salariilor

Data publicarii: 14-10-2010 | Finante-Banci
Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, i-a indemnat pe protestatarii de la Ministerul Finantelor sa mearga "la locul de munca" si sa astepte decizia din plenul Camerei Deputatilor privind introducerea stimulentelor in salarii, insa acestia s-au aratat sceptici fata de declaratiile sefului ANAF.

"Va rog sa mergeti la munca si sa asteptati ziua de luni. Daca doriti salarii, asteptati plenul de la Camera Deputatilor sa vi se mareasca salariile. Este amendamentul aprobat in Camera Deputatilor", a declarat, in huiduielile protestatarilor, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar.

Cateva sute de angajati ai Ministerului Finantelor Publice au incetat miercuri lucrul, nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit stimulentele, a caror valoare poate ajunge la nivelul unui salariu brut, de doua luni, spunand ca nu mai pot avea un trai decent, in conditiile in care salariile le-au fost reduse.

De asemenea, angajatii directiilor de finante din Constanta, Timisoara, Deva, Ploiesti si Brasov au declansat proteste spontane miercuri, reclamand ca, dupa eliminarea sporurilor, veniturile lor au scazut drastic, mai ales ca salariile de baza le-au fost reduse cu 25%.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a comunicat participantilor la protest ca s-au facut demersuri ca salarizarea personalului ministerului sa se ridice la nivelul de salarizare din celelalte institutii bugetare, prin Legea de aprobare a modificarilor Ordonantei Guvernului nr.1/2010.

 

NewsIn