Marica: Ministrul de Finante a fost de acord cu plata stimulentelor pe august si septembrie

Data publicarii: 14-10-2010 | Finante-Banci

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante, Vasile Marica, a declarat joi ca ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a fost de acord cu plata stimulentelor pe august si septembrie pentru angajatii din MFP, dar ca trebuie facuta o verificare a modului de repartizare a acestora.

"Ministrul de Fiinante a fost de acord sa semneze stimulentele pe august si septembrie, insa este necesara o verificare a modului de repartizare a acestor stimulente. Putem sta, putem plecam, dar verificarea trebuie facuta si ea dureaza pana vineri sau sambata. Toti cei din tara trebuie sa beneficieze de aceste stimulente. Voi decideti daca vreti sa stati sau sa plecati, dar aceasta verificare trebuie facuta", le-a spus Vasile Marica protestatarilor aflati in Ministerul de Finante.

Potrivit liderilor de sindicat de la finante, plata acestor stimulente ar putea fi facuta luni.

Ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, a declarat joi ca a venit la discutii cu reprezentantii protestatarilor chiar daca actiunea de protest este ilegala, iar cei care nu respecta legea vor suporta consecintele.

"O sa discutam cu intregul personal si luam masurile cele mai bune. Vreau sa asigur un sistem de salarizare echitabil. O sa-i convingem pe oameni ca facem lucrurile sa mearga bine, adica sa fie salarizati in conditii de normalitate. Sistemul de salarizare trebuie sa fie echitabil, iar stimulentele sa se acorde pe criterii de eficienta", a spus Ialomitianu.

 Premierul Emil Boc declara, la randul  sau, miercuri seara, la postul public de televiziune, ca stimulentele vor fi acordate in conformitate cu performanta si numai in momentul in care evaziunea fiscala va fi diminuata.

Cateva sute de angajati ai Ministerului Finantelor Publice au incetat miercuri lucrul, nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit stimulentele de doua luni, spunand ca nu mai pot avea un trai decent, in conditiile in care salariile le-au fost reduse. 

NewsIn