Consiliul Concurentei efectueaza un control al ajutoarelor de stat in zone defavorizate

Data publicarii: 06-09-2006
Consiliul Concurentei a inceput verificarea modului in care beneficiarii de ajutor de stat din zonele defavorizate respecta legislatia in domeniul ajutorului de stat, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Actiunea de monitorizare urmareste identificarea agentilor economici care nu mai pot beneficia de ajutor de stat ca urmare a atingerii intensitatii maxim admise, precum si verificarea respectarii conditiilor privind mentinerea investitiilor efectuate in zona defavorizata. De asemenea, se va realiza actualizarea informatiilor referitoare la cuantumul ajutorului de stat de care au beneficiat agentii economici din zonele defavorizate

Aceasta actiune a Consiliului Concurentei vizeaza verificarea unui numar de 1444 agenti economici din zonele defavorizate, respectiv din judetele Alba, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Covasna, Harghita, Hunedoara, Gorj, Maramures, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava si Tulcea.

"Monitorizarea permanenta a agentilor economici si informarea acestora asupra sumelor de care mai pot beneficia, precum si actiunile de promovare a culturii concurentei, au condus la o scadere semnificativa a numarului agentilor economici care au incalcat prevederile legale” a declarat dl.Mihai Berinde, Presedintele Consiliului Concurentei.

Ca urmare a actiunilor anterioare de verificare, desfasurate de Consiliul Concurentei in anii 2004 si 2005, s-a dispus recuperarea ajutoarelor de stat in cazul a 50 de agenti economici si stoparea acordarii de ajutor de stat pentru un numar de 37 de agenti economici care activeaza in zonele defavorizate.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: