Valeriu Tabara: Cei care anunta majorari de preturi vor ramane cu produsele in raft

Data publicarii: 15-10-2010 | Economie
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat joi ca este posibila o scadere a preturilor in aceasta perioada, iar comerciantii care anunta majorari de preturi vor ramane cu produsele in raft.

"Daca anunta majorari de preturi, vor ramane cu produsele in raft. Nu sunt justificate cresterile de preturi. Eu cred ca se vor duce in jos chiar spre sarbatoarile de iarna", a mentionat Tabara.

In ce priveste eliminarea discrepantelor dintre pretul de producator si cel de la raft, Valeriu Tabara sustine ca Ministerul Agriculturii poate interveni acolo unde sunt abateri.

 "Daca discutam despre piete concurentiale, nu putem interveni, insa trebuie creat cadrul normal in care aceste preturi sa se formeze normal, intre cerere si oferta. Noi (Ministerul Agriculturii n.r) nu putem interveni sa modificam preturile, putem face doar constatari", a spus Tabara. El nu a exclus posibilitatea existentei unei intelegeri intre procesatori in defavoarea celor care produc.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat luni ca din analizele facute la minister reiese faptul ca, in momentul de fata, o crestere a preturilor la produsele agroalimentare nu ar fi justificata. Mai mult, oficialul a precizat ca preturile alimentelor cresc din cauza marilor lanturi de magazine, care pun diferite adaosuri comerciale pe produse, si nu din cauza producatorilor.

Pe de alta parte, Valeriu Tabara declara sambata ca produsele alimentare nu se vor scumpi cu mai mult de 7% in perioada urmatoare, dupa ce, in urma cu cateva zile, preconizase ca pretul alimentelor de baza va suferi "o reajustare" de circa 8-10%.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: