Sorin Blejnar (ANAF): nu voi acorda stimulente mai mari de 1,5 salarii de baza pe angajat

Data publicarii: 19-10-2010 | Actualitate

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a anuntat luni ca nu va acorda stimulente mai mari de 1,5 salarii de baza pe angajat, in conditiile in care legea prevede stimulente pana la cel mult trei salarii de baza.

"Legea prevede azi posibilitatea acordarii stimulentelor de la zero la trei salarii de baza. Eu le sugerez tuturor ca nu voi acorda sume mai mari de 1,5 salarii de baza pe angajat. Cel mai performant angajat trebuie sa ia 1,5, iar cel mai slab zero", a declarat, luni seara, presedintele ANAF. 

Acesta a precizat ca a solicitat comisarilor sefi de la Garda Financiara sa nu atribuie stimulente pentru luna august acelor comisari care nu s-au evidentiat decat prin aplicarea unor amenzi la societatile comerciale."Vor primi stimulente doar acei oameni care au avut realizari si rezultate", a aratat Blejnar. 

Din datele prezentate de seful ANAF, Prahova este unul dintre judetele care detine cel mai mare coeficient de acordare a stimulentelor, respectiv 1,34, in timp ce intre 7 si 10 judete au coeficienti de 0,42, respectiv judetele mici precum Olt, Teleorman, Salaj.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: