Angajatii din Finante s-au adunat pe holurile ministerului; Blejnar spune ca "de bucurie"

Data publicarii: 20-10-2010 | Finante-Banci
Cateva zeci de angajati din Ministerul de Finante s-au adunat marti pe holurile institutiei, dupa ce au aflat ca doar 66% dintre ei vor primi stimulentele, insa presedintele ANAF, Sorin Blejnar, sustine ca acestia de fapt isi manifesta bucuria pentru adoptarea proiectului de aprobare a OUG 1/2010.

"Era normal sa protesteze deoarece, cu toate ca am avut un protocol, ministrul nu respecta semnatura. E firesc ca oamenii sa iasa in strada pentru ca au fost mintiti. Azi (marti. n.r.) trebuiau deja sa trimita banii spre oamenii", a declarat presedintele SNFP, Sebastian Oprescu, .

Pe de alta parte, seful ANAF, Sorin Blejnar, sustine ca, de fapt, angajatii adunati la minister "isi exprima bucuria fata de adoptarea proiectului de includere a stimulentelor in salariu".

Deputatii au adoptat, marti, prin voturile reprezentantilor Coalitiei si ale PNL si cu abtinerea PSD, proiectul de lege care prevede includerea stimulentului mediu in salariul de baza pentru anumite categorii de bugetari.

Proiectul de aprobare a OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, cuprinde un amendament adus de Ministerul Finantelor, care vizeaza includerea stimulentelor in salariul de baza pentru fiecare functie publica, pe categorii, clase si grade profesionale si pentru fiecare functie contractuala.

 

NewsIn