Un imprumut de 11,5 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii de transport in Sibiu

Data publicarii: 20-10-2010 | Finante-Banci

BERD sustine modernizarea infrastructurii de transport in Romania prin acordarea unui imprumut de 11.5 milioane euro, ce are ca scop finantarea reabilitarii strazilor in municipiul Sibiu, unul din cele mai importante centre culturale din tara si un important nod rutier in centrul Romaniei.

Imprumutul acordat municipalitatii Sibiu va fi folosit pentru finantarea reabilitarii unui numar de strazi din oras, inclusiv refacerea asfaltului si pavajul trotuarelor, precum si reabilitarea sistemelor de apa si canalizare de-a lungul strazilor reabilitate. Investitia face parte din Programul BERD de Management si Reabilitare a Strazilor, ce are ca obiectiv sustinerea reformei in sectorul de infrastructura a transportului urban din Romania.

Proiectul include si constructia unui pod cu trei benzi, cu acces pentru autovehicule, biciclisti si pietoni. Acest pod va inlocui podul de lemn existent si va asigura o mai buna legatura cu centrul orasului pentru mai multe cartiere rezidentiale, ajutand la decongestionarea traficului din zona.

Imbunatatirea sistemului de transport din Sibiu va asigura un flux al traficului mai bun, va imbunatati accesul rezidentilor si va permite extinderea serviciilor de transport public in zone deficitare la acest capitol.

Proiectul va fi sprijinit printr-o asistenta tehnica oferita de catre Agentia Germana pentru Cooperare Tehnica, pentru pregatirea contractelor de intretinere strazi bazate pe performanta, care vor fi folosite pentru implementarea viitoare a programului de reabilitare a strazilor. Aceasta va asigura o abordare competitiva si eficienta a managementului infrastructurii de transport in Sibiu, care se intentioneaza sa fie implementata si in alte orase din tara.

"Acesta este un proiect important pentru cetatenii municipiului Sibiu si pentru numerosii vizitatori atrasi de arhitectura medievala unica a orasului si de centrul istoric. Suntem bucurosi sa sustinem modernizarea strazilor si a infrastructurii de transport in Sibiu cu finantarea necesara, in conditiile actuale, cand disponibilitatile financiare de la bancile comerciale raman limitate", a spus Jean-Patrick Marquet, Director BERD pentru Infrastructura Urbana si de Mediu.

"Noile fonduri vor permite orasului Sibiu sa implementeze imbunatatiri importante in infrastructura. Suntem incantati sa avem sustinerea unui partener de incredere cum este BERD", a declarat Primarul Sibiului, Klaus Werner Johannis.

De la inceputurile activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste 8 miliarde euro.

Comunicat de presa