Gelu Visan (PDL): Reducerea TVA la produsele alimentare de baza a fost eroare de tehnica legislativa

Data publicarii: 20-10-2010 | Economie
Deputatul PDL Gelu Visan sustine ca votul dat de grupul sau in favoarea proiectelor de lege prin care a fost redus TVA-ul la produsele alimentare de baza, iar pensiile sub 2000 de lei nu sunt impozitate a fost "o eroare de tehnica legislativa".

Visan a explicat votul dat de catre grupul PDL prin faptul ca a fost o ordine de zi incarcata, cu multe proiecte de respingere, a caror dezbatere pe fond a avut loc mai demult. "A fost o eroare de tehnica legislativa. Se mai intampla in Parlament si o sa vedem cum o reglam. A fost efectiv o eroare de tehnica legislativa, a venit un numar foarte mare de proiecte cu raport de respingere-respingere-adoptare. Legile s-au discutat mai demult ca nu a fost vot final saptamana trecuta. A fost doar o eroare", a declarat Visan.

Pedelistul a admis ca grupul sau este intr-o situatie delicata trebuind acum sa gaseasca o metoda de corectare a "erorii". "Erorile de tehnica legislativa nu sunt in regula, nu sunt foarte imbucuratoare, dar vom regla aceasta situatie tot printr-un vot in Parlament. Parlamentul poate decide asupra acestei situatii, iar eroarea se poate rezolva fara niciun fel de problema. Vom gasi formula legislativa cea mai buna", a mai spus deputatul.

 

NewsIn