Tranzactiile de comert electronic procesate de RomCard au crescut cu 91,5% in primele noua luni

Data publicarii: 22-10-2010 | Finante-Banci
RomCard a procesat, in primele noua luni din acest an, 1,7 milioane de tranzactii de comert electronic, in crestere cu 91,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a caror valoare se ridica la peste 100 milioane euro, potrivit Nocash.

Peste 74% din aceste tranzactii s-au facut cu carduri emise in RON, iar media lunara a tranzactiilor a fost de aproximativ 190.000, varful fiind atins in luna martie, cand s-au inregistrat 228.000 tranzactii.

In primele trei trimestre din acest an, valoarea tranzactiilor a fost de aproape 100 milioane euro, in crestere cu 43% fata de perioada similara a anului precedent.
 
"Desi cea mai mare crestere valorica s-a inregistrat tot pe cardurile in RON, volumul tranzactionat nu a inregistrat decat jumatate din ritmul de crestere al numarului de tranzactii. Explicatia este data de faptul ca in sistem au intrat comercianti care au generat foarte multe tranzactii, dar de valori mici", se arata in comunicat.
 
 In prezent, la RomCard sunt inregistrate 334 de magazine online care tranzactioneaza utilizand standardul 3D Secure.
 
 De asemenea, din cele 12 milioane de carduri bancare valide in circulatie, emitentii au reusit sa inroleze in sistem, pana la 30 septembrie, 6,5 mil carduri (fata de 4.990.553 cate erau la inceputul anului), dintre care doar aproximativ 62.000 si-au activat parola si  permit autentificarea tranzactiilor de comert electronic sub standardul 3D Secure. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: