Aproape o mie de angajati de la santierul naval din Mangalia participa la un miting de protest

Data publicarii: 22-10-2010 | Actualitate
Aproape o mie de angajati de la santierul naval din Mangalia participa, vineri dimineata, la un miting de protest, cerand majorari salariale si renegocierea contractului colectiv de munca.

Angajatii santierului naval spun ca solicita majorari salariale pentru ca sunt pusi sa munceasca din ce in ce mai mult. De asemenea, ei cer renegocierea contractului de munca si acordarea unui spor de fidelitate.

In urma cu aproape doua saptamani, circa 1.200 de muncitori din cei 3.000 ai Santierului Naval Daewoo Mangalia au intrat in greva, nemultumiti ca solicitarile de crestere ale salariilor nu au fost luate in considerare la negocierea noului contract de munca. Liderul de sindicat Florin Marin a declarat atunci ca este o greva inceputa in iunie, dar intrerupta dupa ce o instanta constanteana a decis ca este ilegala. Ulterior, Curtea de Apel Constanta a decis ca miscarea de protest este legala. Florin Marin a mai spus ca sindicalistii au reluat protestul inceput in vara deoarece revendicarile salariale nu le-au fost luate in considerare de patronat, care a invocat dificultati legate de criza economica.

Sindicalistii de la Daewoo Mangalia solicita o majorare salariala de 300 de lei si renegocierea contractului colectiv de munca.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: