Investitorii n-au scapat de mersul la Fisc, desi Finantele vor sa modifice iar impozitul pe Bursa

Data publicarii: 22-10-2010 | Bursa
Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat joi declaratia pe care investitorii de pe Bursa trebuie sa o completeze pentru stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala pe castigurile obtinute la bursa.

Investitorii mai au la dispozitie doar doua zile, pana pe 25 octombrie, pentru plata a 16% din profitul realizat in trimestrul al treilea. Ministerul Finantelor vrea sa modifice insa din nou Codul fiscal in privinta declararii si platii impozitului pe Bursa, insa proiectul se afla in prezent in dezbatere publica.

Potrivit modificarilor Codului fiscal intrate in vigoare la 1 iulie, investitorii trebuie sa depuna personal la administratiile financiare, pana pe data de 25 a lunii ur-matoare fiecarui trimestru, o dovada a tranzactiilor rea-lizate in trimestrul respectiv si sa calculeze castigul sau pierderea inregistrata. Documentele cu privire la tran-zactiile realizate trimestrial trebuie ridicate de in-ves-titori de la firmele de brokeraj unde au deschise conturile.

 

integral in: zf.ro