Sindicatele cer FMI modificarea Codului Muncii si un salariu minim de 750 lei

Data publicarii: 25-10-2010 | Economie
Reprezentantii Confederatiilor sindicale propun delegatiei FMl, printre altele, un salariu minim de 750 lei, modificarea Codului Muncii si includerea de catre Fond in noul acord a unor conditii privind combaterea coruptiei si evaziunii fiscale, a declarat luni pentru NewsIn Petru Dandea.

"In cadrul intalnirii cu reprezentantii FMI vom aborda trei subiecte importante - politica salariala,  modificarea Codului Muncii si includerea, de catre FMI, in noul acord, a unui set de conditii privind combaterea evaziunii fiscale si a coruptiei", a mentionat vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea.

El a precizat ca sindicatele vor propune un salariu minim de 750 lei, precum si o modificare a coeficientilor dupa care se stabilesc grilele de salarizare privind legea salarizarii unitare.

"De asemenea, vom discuta despre legea salarizarii unitare. Dorim ca grilele care urmeaza sa fie fixate sa produca o crestere salariala mai mare in urma salarizarii unitare. Cu alte cuvinte, propunem modificarea coeficientilor dupa care se stabilesc grilele", a spus Dandea.

El sustine ca sindicatele vor cere, de asemenea, modificarea Codului Muncii.

"Vom propune modificarea Codului Muncii, cu care confederatiile sindicale nu sunt de acord. Nu consideram protectia pe care legea o ofera salariatului a fi exagerata in prezent, asa cum considera Consiliul Investitorilor Straini si unele dintre patronate", a explicat vicepresedintele Cartel Alfa.

Petru Dandea sustine ca reprezentantii sindicatelor vor cere Fondului, in eventualitatea incheierii unui nou acord cu Romania, sa includa in pachetul de conditii, "un set de conditii legate de un indicator clar pentru combaterea evaziunii fiscale si a coruptiei". 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: