Videanu: Coalitia recomanda grupurilor parlamentare abtinerea de la votul motiunii, decizia e a lor

Data publicarii: 25-10-2010 | Politica
Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu a declarat luni ca in coalitie s-a hotarat ca toate grupurile parlamentare care sustin Guvernul sa se abtina de la votul asupra motiunii de cenzura, dar ca decizia apartine grupurilor.

"Am luat decizia sa recomandam grupurilor parlamentare sa nu se participe la vot. Deci Coalitia recomanda grupurilor parlamentare, decizia este a grupurilor parlamentare", a explicat Videanu, inainte de sedinta BPN a PDL. "Este o motiune care nu are nimic comun cu interesul cetateanului. Este o motiune politica, strict politica. Culmea, este pentru prima oara in istoria post-decembrista a Romaniei cand se vrea o dezbatere in strada a motiunii, si nu in Parlament. N-au nicio sansa", a mai spus liderul PDL.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Teodor Stolojan a declarat ca cel mai probabil si UDMR, UNPR si minoritatile vor face precum PDL si se vor abtine de la vot. "Nu vom participa la vot (PDL, n.r.) pentru a vedea foarte clar daca Opozitia sunt ceea ce spun ca sunt. Noi deja am luat hotararea ieri, iar celelalte partide vor avea intalnire vor avea intalnirea pe grupurile parlamentare si vor lua si ei o decizie. Din ce am inteles noi si din sedinta de astazi, vor merge pe aceeasi linie", a precizat Stolojan.

Pe de alta parte, Gheorghe Flutur, vicepresedinte al PDL, a spus dupa sedinta BPN a PDL ca parlamentarii coalitiei se vor abtine de la votul asupra motiunii de cenzura si s-a aratat convins ca motiunea de cenzura va fi respinsa.  

 

NewsIn