Jeffrey Franks: Ar putea fi posibila o crestere a salariului minim, dar trebuie sa vedem cat de mare

Data publicarii: 26-10-2010 | Economie


Seful misiunii Fondului Monetar Intenational (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat luni dupa intalnirea cu liderii sindicali ca ar putea fi posibila o crestere a salariului minim, dar ca trebuie sa vada cat de mare.

"Asa cum am mai spus, o crestere a salariului minim trebuie studiata in amanunt si foarte atent calculata, pentru ca o crestere prea mare poate cauza efecte negative. Ar putea fi loc de o crestere a salariului minim, dar trebuie sa vedem cat de mare, iar asta necesita un calcul foarte atent", a spus Franks.

Intrebat daca este destul loc pentru cresterea salariilor la nivelul de dinaintea reducerii cu 25%, seful misiunii FMI a spus ca in sectorul public sunt restrictii severe asupra dimensiunii salariilor si ca trebuie lucrat in acele marje.

Cat despre problemele de la Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, unde exista un deficit foarte mare de personal, iar ministrii nu pot face angajari din cauza restrictiilor impuse de Fond, Franks a declarat ca in cazul situatiilor speciale Cabinetul trebuie sa ia decizii, dar sa respecte marjele agreate. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: