Trecerea la ora oficiala de iarna nu va modifica mersul trenurilor, anunta CFR Calatori

Data publicarii: 26-10-2010 | Actualitate
CFR Calatori anunta ca, incepand din data de 31 octombrie, in activitatea de transport feroviar se va trece la ora Europei Orientale, ora 04.00 devenind ora 03.00, dar ca mersul trenurilor nu va fi modificat, potrivit unui comunicat emis de companie.

Astfel, trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de vara pana in noaptea de 30/31 octombrie ora 04.00, iar cand ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de calatori care au ora de plecare din statiile de indrumare dupa ora 4.00, vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora Europei Orientale, a explicat CFR.

Totodata, trenurile de calatori aflate in circulatie dupa ora 4.00, ora oficiala de vara, vor opri in statiile din parcurs stabilite, unde vor stationa pana la ora de plecare din orarul in vigoare dupa noua ora a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanta scurta pana la statia finala isi vor continua mersul pana la capat.

De asemenea, avand in vedere ca si in tarile vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale se face tot in 31 octombrie, intre statiile de frontiera cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina si Bulgaria trenurile vor circula dupa orariile din mersul de tren in vigoare.

Inainte de efectuarea calatoriei, CFR recomanda pasagerilor sa solicite informatii despre circulatia trenurilor in statiile si agentiile CFR, la numarul de telefon 021/9521.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: