Numarul total de bugetari este tinut la secret in Ministerul Finantelor si furnizat doar la cerere

Data publicarii: 26-10-2010 | Economie
Cel mai important indicator din ultimii doi ani la care, in declaratiile oficiale, se raporteaza toata lumea, Fondul Monetar International (FMI), Guvernul, autoritatile publice - este vorba de numarul de bugetari - este in Romania "secret de stat".

Acest indicator, spre deosebire de rata somajului, care este publicata lunar de Ministerul Muncii, rata dobanzii de referinta, publicata lunar de BNR, sau salariul mediu din economie, publicat lunar de Institutul National de Statistica, nu apare in niciun document oficial al vreunei institutii de stat din Romania.

Datele privind numarul de bugetari au fost livrate presei exclusiv la cererea institutiilor media, intre care si Ziarul Financiar, de catre Ministerul de Finante. Insa Ministerul Finantelor nu livreaza aceste date in mod programat, ci numai la solicitare, ceea ce, chiar daca numarul de bugetari anuntat de Finante este real, face ca indicatorul cel mai important din Romania, in acest moment, sa nu poata fi urmarit de catre oricine este interesat. 

 

integral in: zf.ro