Bursa din Romania, la fel de atractiva precum cea din statele africane

Data publicarii: Astazi, 18-01-2011 | Bursa

Mark Mobius, presedintele-executiv al Franklin Templeton Emerging Markets, administratorul desemnat al Fondului Proprietatea (FP), spune ca, in acest moment, piata de capital romaneasca este foarte putin atractiva pentru investitorii straini. Intrebat daca o comparatie cu state africane precum Uganda nu este una fortata, reprezentantul companiei de consultanta a raspuns ca "Romania este o piata marginala.

Asta este realitatea din punctul de vedere al pietei de capital. Chiar daca este o tara membra a Uniunii Europene asta nu schimba cu nimic situatia. Uitati-va la Grecia, are un istoric al datoriei publice mai rau decat cel consemnat in state aflate in curs de dezvoltare", potrivit incont.ro.

Totodata, reprezentantul companiei de consultanta apreciaza ca bursa din Romania este cea mai ieftina din Europa Centrala si de Est, luand in considerare raportul dintre pretul unei actiuni si valoarea contabila a acesteia."Romania a subperformat in ultimii cinci ani si cred ca este cea mai ieftina piata din Europa Centrala si de Est", a mai declarat Mobius.

Continuarea in Gandul.info