Luxemburghezii castiga de 12 ori mai mult decat romanii! Ce salarii minime se platesc in Europa?

Data publicarii: 18-01-2011 | HR/Cariere


Daca mai aveam dubii referitoare la nivelul de trai din Romania, datele de la Eurostat vin sa confirme faptul ca la noi se castiga unul dintre cele mai mici salarii minime din Uniune Europeana. Si ca si cand acest lucru n-ar fi de ajuns, Romania a fost, anul trecut, singura tara din UE in care salariul minim a scazut, in restul tarilor inregistrandu-se cresteri sau cel putin stagnari. Macar nu suntem ultimii din Europa, vecinii bulgari mentinandu-se pe ultimul loc in ceea ce priveste salariul minim pe economie.
Luxemburghezii castiga de 12 ori mai mult decat romanii! Ce salarii minime se platesc in Europa?

Desi 2010 a fost un an in care efectele crizei economice s-au simtit in continuare in multe tari din Europa, salariul minim pe economie a crescut in majoritatea acestora.
Mai putin in Romania, care este singura tara din UE care a inregistrat o scadere a venitului mimim, de la 149 de euro, in 2009, la 141 de euro, anul trecut.
 
Si desi la nivel legislativ nu s-a produs nicio schimbare, salariul minim fiind inghetat la nivelul din 2009, scaderea a fost un efect la taierii salariilor bugetarilor, in multe cazuri acestia castigand cu mult sub 600 de lei.
 
Raportat la castiguri, cel mai bine este sa traiesti in Luxemburg, unde se castiga si cel mai mare salariu minim din Europa, respectiv 1.682 de euro pe luna.
 
Top 5 al celor mai mari salarii minime din UE este completat de Irlanda (1.461 euro), Olanda (1.407 euro), Belgia (1.387 euro) si Franta (1.343 euro).

 

citeste continuarea: incont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: