Averi impresionante! Topul celor mai bogati oameni ai tuturor timpurilor!

Data publicarii: 24-01-2011 | Finante-Banci


Carlos Slim este, la ora actuala, cel mai bogat om in viata, dar intr-un top 20 al celor mai bogati oameni din istorie era sa ramana pe dinafara. Clasamentul, realizat de Business Insider, cuprinde 20 dintre cele mai bogate personalitati ale tuturor timpurilor, de la antreprenori, la razboinici sau baroni. Lista nu include si monarhi, ale caror averi sunt considerate ca fiind bunuri publice. Topul este realizat pe estimari si de aceea este orientativ.

Multi dintre cei prezenti in top provin din Marea Britanie si din Statele Unite ale Americii. Pe de o parte pentru ca despre acestia au existat date.

Pe de alta parte, pentru ca au existat anumite perioade in care s-au facut averi impresionante, cum ar fi perioada lorzilor din Anglia, Epoca de Aur din America (perioada de puternica dezvoltare economica din a doua jumatate a secolului al XIX-lea) si timpurile noastre - cel putin inainte de izbucnirea crizei economice.


1. John D. Rockefeller (1839 - 1937)

Avere estimata: 336 miliarde de dolari
 
A fondat Standard Oil in 1870, la varsta de 31 de ani si a construit majoritatea rafinariilor de petrol din SUA, ajungand in cele din urma sa controleze aproape 90% din afacerile cu petrol din America.
 
2. Andrew Carnegie (1835 - 1919)
 
Avere estimata: 309 miliarde de dolari
 
Carnegie a investit in afaceri cu otel intr-o perioada in care piata a explodat si in cele din urma a ajuns sa conduca imperiul producatorilor de otel din Statele Unite.
 
3. William Cuceritorul (1028 - 1087)

Avere estimata: 209 miliarde de dolari
 
A fost supranumit William Bastardul pana cand a condus cu succes batalia pentru cucerirea Angliei in 1066. Desi a devenit rege, averea estimata este dinainte de a urma pe tron, avand la baza proprietatile pe care le-a lasat fiilor lui, care au preluat conducerea regatului dupa el.
 
4. Cornelius Vanderbilt (1794 - 1877)
 
Avere estimata: 185 miliarde de dolari
 
In 1862 a inceput sa cumpere sine de cale ferata. Desi avea deja 70 de ani, Vanderbilt a facut grosul averii din aceasta afacere, in secolul al XIX-lea. Inainte de asta s-a ocupat de comertul cu vase.
 
5. Alan Rufus (1040 - 1089)

Avere estimata: 149 miliarde de dolari
 
Un luptator normand, care i s-a alaturat lui William Cuceritorul in razboiul pentru cucerirea Angliei in secolul al XI-lea, Alan "cel Rosu" avea 250.000 de acri de pamant din Yorkshire si pana la Londra. A detinut, de asemenea, Castelul Richmond din Yorkshire care, pentru acea vreme, era unul dintre cele mai impunatoare.
 
6. Bill Gates (1955)

Avere estimata: 136 miliarde de dolari
 
A fondat compania Microsoft, in 1975, alaturi de Paul Allen. A detinut actiuni la Microsoft in perioada de maxima dezvoltare a epocii computerelor. A fost, la un moment dat, cel mai bogat om al planetei.

 

citeste integral: incont.ro