Forumul de la Davos: Viitorul razboi ar putea porni de la foamete

Data publicarii: 31-01-2011 | Diverse



Spectrul izbucnirii unei noi crize alimentare internationale, la doi ani dupa ce precedenta a fost marcata de importante convulsii sociale, a generat vii dezbateri in cadrul Forumului de la Davos (Elvetia), unde liderii internationali au luat in serios amenintarea amplificarii si recurentei acestor crize pe fondul cresterii populatiei planetei.

In fata unei audiente formate din lideri politici si mari oameni de afaceri si industriasi, presedintele francez Nicolas Sarkozy a repetat joi ca securitatea alimentara constituie prioritatea esentiala a presedintiei franceze a G20.

In timp ce preturile materiilor prime au atins niveluri comparabile cu cele din 2008, in momentul producerii unor valuri de "tulburari sociale provocate de foame", aceasta decizie a presedintelui francez de prioritizare a securitatii alimentare a fost sustinuta de omologul sau indonezian Susilo Bambang Yudhoyono.

"Viitorul razboi sau conflict economic ar putea izbucni din cauza penuriei de resurse, in cazul in care nu vom colabora pentru rezolvarea acestei probleme", a avertizat el atragand atentia asupra pericolului unor "explozii sociale".

 

continuarea in: money.ro