CNADNR are de platit 84 mil. euro companiei Bechtel pentru lucrarile la Autostrada Transilvania

Data publicarii: 01-02-2011 | Afaceri
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) datora companiei Bechtel, la sfarsitul anului trecut, 110 milioane euro pentru lucrarile la Autostrada Transilvania, din care a platit , in decembrie, 16 milioane de euro, au declarat pentru NewsIn reprezentantii CNADNR.

Potrivit CNADNR, din cele 84 milioane euro ramase de platit, "saptamanile urmatoare urmeaza sa fie virate in conturile firmei americane alte 38 de milioane de euro. Restul datoriei va fi esalonata,  in functie de alocarea bugetara, date fiind costurile mari ale investitiei" au explicat pentru NewsIn reprezentantii companiei de drumuri.

Acestia mai spun ca Bechtel va continua lucrarile incepute pe sectiunile 2B si 3C ale Autostrazii Transilvania.

"Compania Bechtel va continua lucrarile pe cele doua sectiuni incepute, respectiv 2B, Campia Turzii - Gilau si 3 C, Suplacu de Barau - Bors. In prezent, au loc negocieri atat in ceea ce priveste alinierea preturilor unitare la standardele de cost aprobate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, cat si la identificarea unor alternative de finantare ulterioara a proiectului", mai spun cei de la CNADNR.

Peste 800 de angajati ai companiei Bechtel vor primi, incepand de luni, preavizul de concediere, informeaza Realitatea TV. Decizia a fost luata ca urmare a datoriilor pe care statul le are la Bechtel, precum si faptului ca Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania.

"CNADNR nu se poate implica si nu este raspunzatoare de politica de personal a antreprenorului", au mentionat reprezentantii companiei de drumuri.

 

NewsIn