Problemele din sectorul auto ar putea sa reduca cu 10-15% piata de asigurari generale in 2011

Data publicarii: 01-02-2011 | Auto


Piata de asigurari generale ar putea sa scada cu 10- 15% in acest an, mai ales pe fondul problemelor cu care se confrunta piata auto, sustin reprezentantii companiilor de asigurari.

"Pentru 2011 nu cred ca piata de asigurari auto se va normaliza. Estimez o concurenta intre companiile de asigurari care va conduce la o scadere a primelor pe segmentul de asigurari RCA si Casco", a mentionat directorul general al Euroins Romania, Alin Bucsa, care estimeaza un declin al pietei de asigurari generale cu 10-15%.

Reprezentantul EuroIns Romania considera ca piata de asigurari generale va iesi din criza cu un decalaj de sase luni pana la un an de la revenirea economiei romanesti. Bucsa a mai spus ca se inregistreaza o reducere a primei medii si pe segmentul de asigurari facultative pentru locuinte, pretul fiind influentat de cel al asigurarilor obligatorii.

Si presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea, vede o scadere a pietei de asigurari generale de cel putin 10%. "Piata de asigurari in 2011 va avea cel mai dur impact din cauza crizei. Cred ca vom avea o scadere a pietei cu doua cifre, in euro", a spus Mustatea.

Pe de alta parte, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu, estimeaza un declin de 5-10% al pietei de asigurari generale in acest an.

"In conditiile in care foarte probabil pentru intreg anul numarul de polite RCA va consemna o reducere,  se adauga o reducere a primei medii cu 20%. Astfel, impactul negativ in total volum prime poate fi de -5%", a declarat Constantinescu. Acesta a adaugat ca scenariul optimist nu mai este o stagnare, ci o scadere cu 5%, iar scenariul pesimist este o scadere de 10%.

Atat presedintele directoratului Uniqa Asigurari, Oliviu Stoica, cat si directorul general adjunct al Credit Europe Asigurari, Radu Manoliu, estimeaza de asemenea un declin al pietei de 5-10%.

In schimb, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Rangan Bir, estimeaza o stagnare sau o reducere a pietei de asigurari generale. Rangan Bir considera ca cel mai pesimist scenariu ar fi o scadere de doua cifre. "Segmentul politelor auto va trage piata in jos in acest an, fara o sustinere prin leasing sau credit", a spus Rangan Bir.

Piata asigurarilor generale din Romania a scazut cu 6,79% in primele noua luni din 2010, pana la 5,09 miliarde lei.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: