Hotelierii de pe litoral, nemultumiti de legea care ii obliga sa deschida portile inca de la 1 mai

Data publicarii: 03-02-2011 | Turism


Obligativitatea de a deschide hotelurile incepand cu data de 1 mai ii nemultumeste pe detinatorii de unitati de primire turistica. Ei sustin ca aceasta prevedere le va produce prejudicii financiare insemnate

In schimb, hotelierii propun Ministerului Dezvoltarii ca unitatile de pe litoral sa fie deschise pe etape, in functie de specificul fiecarei statiuni.
"Ne-am dori cu totii ca hotelurile sa fie deschise chiar din aprilie si sa se inchida in octombrie sau, poate, deloc", a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii si al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), citata de Mediafax.

O parere similara este exprimata si de reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).
"Niciunde in lume hotelurile nu se deschid toate odata. Spre exemplu, la capetele de sezon, gradul de ocupare mediu al hotelurilor de pe litoral este de 15-20%, in conditiile in care o unitate de cazare devine rentabila de la un prag de ocupare de 30-35%", a explicat pentru gandul Daniel Vasilescu, presedintele FPTR. Turoperatorii dau ca exemplu Costinestiul.
O statiune pentru tineri nu ar trebui deschisa la 1 mai, spun ei, pentru ca elevii si studentii intra in vacanta abia in iunie.
In schimb, hotelierii din Mamaia se numara printre putinii oameni de afaceri din domeniu care nu se arata deranjati de termenul impus.

 

integral in: Gandul