Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in 2010 cu 5,5%

Data publicarii: 03-02-2011 | Economie


Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in 2010 cu 5,5% fata de anul precedent, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, a anuntat joi INS.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 5,3% mai mic decat in 2009.

Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 8,1% in 2010 fata de anul precedent, in vreme ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au diminuat cu 7,5%. Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate a crescut cu 2,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2010, comparativ cu luna decembrie 2009, a inregistrat o scadere cu 7,2% datorata scaderii vanzarilor de produse nealimentare (-9,4%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,6%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate  (-7,1%). In serie bruta, scaderea cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a fost de 9,0%.

Fata de luna precedenta, in luna decembrie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut  pe  ansamblu  cu 1,2%  datorita   scaderilor   inregistrate  la:  comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (-8,7%), la vanzarile de  produse  nealimentare (-5,7%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-3,9%). In serie bruta, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 7,2%.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: