MFP: Normele de aplicare privind veniturile nedeclarate vor fi gata pana la finalul lui februarie

Data publicarii: 04-02-2011 | Finante-Banci


Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Dan Tudor Lazar, a declarat joi ca normele de aplicare privind veniturile nedeclarate ale persoanelor fizice vor fi gata pana la finalul lunii februarie.

"Colegii mei de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), impreuna cu departamentul de legislatie pe care il coordonez lucreaza la normele de aplicare privind veniturile a caror natura nu este cunoscuta", a mentionat Lazar.

Pe de alta parte, vicepresedintelele ANAF, Dragos George Bogdan, a mentionat ca vor incepe sa fie facute controale in privinta veniturilor si a impozitelor platite.

"Intentionam ca persoanele fizice sa-si fiscalizeze veniturile. Daca nu si le fiscalizeaza, mergem si le impozitam veniturile. Inca suntem in lucru. La nivelul Ministerului de Finante si al ANAF-ului vom face o analiza de risc asupra grupurilor-tinta de persoane fizice asupra carora putem declansa controale in privinta veniturilor si a impozitelor platite", a mentionat Dragos George Bogdan.

Acesta a adaugat ca sunt vizate persoanele fizice cu un anumit venit, nivel de trai, persoanele bogate.

Ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu, declarase la inceputul lunii ianuarie ca in cadrul departamentului privind controlul veniturilor nedeclarate, care va fi constituit la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), vor lucra 30 - 40 de persoane specializate in investigatii fiscale si IT.

Ministrul finantelor mentionase la acea data ca grupul tinta vizat va fi format din persoane cu averi mari sau cheltuieli mari, care nu au declarat venituri, iar impozitul va fi de 16%. 

 

NewsIn