Basescu: Prima mea treaba a fost sa spun ca economia s-a stabilizat, ca romanii au reusit

Data publicarii: 07-02-2011 | Economie


Presedintele Traian Basescu a declarat ca economia s-a stabilizat si ca a fost "prima lui treaba" sa spuna acest lucru, alaturi de faptul ca "romanii au reusit", din moment ce tot el a fost cel blamat pentru imprumutul extern.

"Economia a fost stabilizata si s-au luat masurile necesare pentru iesirea din criza. De asemeni, dupa evaluarile incheiate de curand pot afirma fara rezerve ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica durabila. Suntem in afara riscurilor de derapaj, suntem in afara zonei de risc economic. Etapa care urmeaza este una de consolidare a situatiei macroeconomiei si de prefigurare a cresterii economice viitoare", a afirmat presedintele intr-o conferinta de presa despre rezultatul discutiilor cu delegatia FMI si despre viitorul acord de tip preventiv.

"Va pot da foarte multe alte detalii, dar cred ca prima mea treaba, pentru ca am fost primul blamat pentru acest acord, a fost sa va spun ca am reusit, ca economia s-a stabilizat", le-a spus Basescu jurnalistilor. "Si nu eu am reusit, romanii au reusit, ca ei au suferit masurile de restabilire macroeconomice care trebuie insa consolidate", a conchis seful statului. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: