PSD, PNL si PC s-au unit in USL ca sa scoata tara din criza!

Data publicarii: 07-02-2011 | Politica


Semnarea documentelor de infiintare a Uniunii Social-Liberale (USL) s-a petrecut, sambata, la Sala Unirii de la Parlament, in mai putin de zece minute, in fata unei multimi de camere de filmat, dar a unei asistente reduse in randul membrilor PSD si PNL, scrie Mediafax.

Pregatirile pentru scenariul semnarii documentelor USL au durat aproape doua ore, desi ceremonia propriu-zisa nu a consumat mai mult de zece minute.
 
Pentru semnarea actelor a fost improvizata o scena, acoperita cu covor rosu, pe care a fost amplasat un birou alb si doua scaune tapitate cu rosu.
 
In spate a fost instalat un banner de dimensiuni considerabile, cu sigla si insemnele Uniunii Social Liberale.
 
Spatiul dinaintea podiumului, rezervat liderilor celor trei partide, a fost ingradit cu un cordon rosu.
 
In asteptarea lui Ponta, Antonescu si Constantin, membrii PSD si PNL care participasera, anterior, la Consiliul National al PSD, respectiv la Delegatia Permanenta a PNL, s-au asezat in jurul cordonului.
 
Desi punerea in scena, precum si declaratiile actorilor principali au dat de inteles ca evenimentul este unul istoric si o premiera, in Sala Unirii nu au asistat mai mult de doua sute de social-democrati si liberali, astfel ca spatiul, gandit ca unul impresionant, a fost pe jumatate gol.
 
Semnarea propriu-zisa a documentelor a fost imortalizata de martorii evenimentului cu telefoanele mobile.
 
Dupa ce Antonescu si Ponta s-au imbratisat si s-au pupat, s-au retras intr-o sala alaturata, unde au venit si sotiile lor, Adina Valean si Daciana Sarbu. Cei patru nu au ciocnit cupe de sampanie, cum se obisnuieste la astfel de evenimente, ci apa plata, in timp ce barbatii puneau la cale aparitiile in emisiunile televizate.
 
La ceremonia de infiintare a Uniunii Social Liberale a fost remarcata absenta unor lideri social-democrati sau liberali precum Mircea Geoana, Ion Iliescu, Ludovic Orban sau Calin Popescu Tariceanu.

 

citeste integral: incont.ro