Pusi in fata executarii silite, 8 din 10 romani discuta cu banca prea tarziu

Data publicarii: 07-02-2011 | Finante-Banci


Dupa euforia imprumutului cu buletinul, perioada in care foarte multi romani s-au inghesuit sa-si ia o plasma, un frigider sau orice alte electrocasnice, a venit si timpul sa plateasca factura unei creditari inconstiente.

Astfel ca o parte din cei care si-au luat un credit in conditii "bune", in unele cazuri si de la mai multe banci cu grad de indatorare de 70%, au ajuns sa se vada in imposibilitatea de a plati. In loc sa mearga la banca in timp util, majoritatea prefera sa ajunga in fata ofiterului de credite de abia cand sunt la un pas de executare silita, ne-a declarat Tudor Tatu, presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari (UMB).

Greseala creditarii multiple catre aceeasi persoana a apartinut ambelor parti implicate. Debitorul s-a lacomit in a lua cat mai multi bani, in dese cazuri plecand pe principiul ca va "tepui" banca, iar creditorul prin faptul ca nu a verificat mai aspru dosarele de creditare. Metoda a fost simpla - daca depunea dosarele de creditare la mai multe banci in aceeasi zi, la verificare iesea ca viitorul client nu are niciun credit si asa acesta reusea sa acceseze mai multe imprumuturi. 

 

continuarea in: ziare.com