Cat pierd agentiile de turism de pe urma revoltelor din Egipt si Tunisia

Data publicarii: 07-02-2011 | Turism


Conflictele din nordul Africii pot aduce circa 20 de milioane de euro pierderi turoperatorilor romani, care aveau planificate deja avioanele si hotelurile in luxoasele statiuni din Egipt si Tunisia.

Destinatii de top pentru o buna parte din romanii care-si petrec concediul in strainatate, statiunile din Egipt Si Tunisia aduna, in medie, 30.000 de turiSti anual, adica 3% din totalul romanilor care-Si petrec vacantele in afara granitelor.

"Exista factori confirmati de risc - evitati calatoriile", ii avertizeaza Ministerul Afacerilor Externe pe cei care intentioneaza sa ajunga in Egipt sau Tunisia in aceasta perioada. Mesajul este contrar indemnurilor adresate, pana de curand, de turoperatorii romani care mizau, in 2011, pe revenirea destinatiei Tunisia Si pe o creStere de 20% a numarului de turiSti spre Egipt. Dar n-a fost sa fie, am spune noi. Agentiile de turism spun insa ca anul nu este compromis; charterele nu s-au anulat, ci doar sunt suspendate momentan. "Acum nu este inspirat sa trimiti turiSti in Egipt. DeSi aeroporturile functioneaza fara probleme, nu vrem sa riscam", spune Martin Bikfalvi, proprietarul agentiei Calibra Travel, unul dintre putinii operatori principali ai destina-tiilor din nordul Africii. Agentia sa are in plan operarea charterelor catre Egipt din luna martie, iar turiStii au inceput sa se inscrie inca din ianuarie. In 2010, Calibra Travel a operat 22 de curse catre Hurghada Si Sharm El Scheik, transportand aproximativ 3.200 de turisti. Pentru 2011, erau in plan 26 de curse Si 3.500-4.000 de turiSti. 

 

integral in: capital.ro