Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut cu 8,3% in 2010

Data publicarii: 08-02-2011 | Economie


Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in 2010 cu 8,3% fata de anul precedent, mai ales ca urmare a declinului activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor, cu 19,6%,a anuntat marti INS.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 6,6% mai scazut decat in 2009.

Comertul cu autovehicule s-a micsorat cu 12,8% fata de 2009, in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, si cu 10,8% in serie bruta. In acelasi timp, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut in 2010 cu 5,4% in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 6,4% in serie bruta.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut in 2010 atat ca serie bruta, cu 13,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 12,6%.

In decembrie 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a  inregistrat  pe total o crestere  cu 3,3% fata de decembrie 2009, datorata comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (10,5%) si comertului cu  autovehicule (2,9%). Scaderi  s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea  si  repararea  motocicletelor (-27,7%) si la  activitati de intretinere si repararea autovehiculelor (-13,2%).   

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in decembrie 2010 o cifra de afaceri cu 14,4% mai mare comparativ cu decembrie 2009.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in decembrie 2010, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 4,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna decembrie 2010 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 1,7%. 

 

NewsIn