APIA a incheiat conventii cu Banca Transilvania si BRD pentru credite de finantare a fermierilor

Data publicarii: 09-02-2011 | Finante-Banci


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a incheiat doua noi conventii cu Banca Transilvania si BRD- Groupe Societe Generale pentru credite de finantare a fermierilor , a anuntat miercuri agentia.

APIA a incheiat pana in prezent conventii de acest fel cu un numar total de patru banci.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor aferente Masurilor 211 - "Sprijin pentru zona montana defavorizata", 212 -"Sprijin pentru zone defavorizate, altele decat zona montana" si 214 - "Plati de agro-mediu" din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013 care doresc sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia.

Astfel, valoarea creditului poate fi de pana la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA, suma creditata fiind stabilita de catre fiecare banca in parte.

APIA elibereaza, la solicitarea scrisa a fermierului, o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru masurile de dezvoltare rurala, in campania 2010 si ca, pana la data emiterii adeverintei, au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra cererii de plata depuse de beneficiar conform reglementarilor legale in vigoare.

De asemenea, in adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata la data emiterii, faptul ca beneficiarul nu face, la data emiterii, obiectul excluderilor de la plata si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: